ALLSÅNG PÅ SKANSEN

IMG_1625  Publikbild
Foto: Marie Jansons/SVT   Foto: Marie Jansons/SVT

7-Loreen-repar  IMG_2290
Foto: Pär Källman/SVT        Foto: Marie Jansons/SVT

Sommaren 2012 gjorde jag andra och sista delen av min praktik (på utbildningen Event Marketing & evenemangsledning) på Sveriges Television och programmet “Allsång på Skansen”.

Här fick jag bland annat ta del av det dagliga redaktionsarbetet, assistera webbredaktionen, sitta som bakjour under livesändningen, ansvara för artisterna vid autografskrivningen efter programmet samt assistera pressavdelningen. Jag ansvarade även för att koordinera och producera öppningsinslaget i det då nya programmet “Allsångsscenen är din: Tomas Ledin”.

Under min praktik på SVT fick jag en mycket bra inblick i hur en stor TV-produktion fungerar. Här fick jag användning av min organisationsförmåga, flexibilitet, nyfikenhet och stresstålighet. Det var en lärorik period som ökade mitt intresse för TV-mediet och hur man kan använda det i olika sammanhang.