“KUNG FÖR EN DAG” – Nyinvigningen av Kungsgatan 2011-11-11

SAMSUNG   Scenprogram

Trollkarl  Trubadur

På uppdrag av Innerstaden Göteborg ingick jag i en grupp som planerade, ledde, samordnade och genomförde ett event i samband med nyinvigningen av Kungsgatan i Göteborg den 11 november 2011. Syftet var att skapa en trivsam dag med festlig och härlig stämning utefter Innerstaden Göteborgs ledord, dvs att skapa en attraktiv och trevlig stadskärna för kunder och besökare.

HUR
Vi skapade konceptet “Kung för en dag”, en dag full med olika aktiviteter, bland annat underhållning och utsmyckning på gatan, ett scenprogram med modevisning och artistunderhållning hela dagen, under ledning av konferencier Axel Falk, samt sponsorer som fanns på plats med olika erbjudanden. Dessutom ingick i uppdraget att koordinera själva invigningen, där kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén symboliskt lade den sista stenen på plats, följt av gratis tårta för alla – en tårta som sträckte sig längs med hela Kungsgatan. Min roll i detta projekt var att, tillsammans med en person till, ansvara för att organisera all underhållning på scenen. Jag var även scenansvarig på plats under genomförandet.

RESULTAT
Det kom många besökare som njöt av den härliga stämningen, cider med tilltugg som det bjöds på samt många fina erbjudanden i butikerna. Såväl kund som deltagare och besökare var nöjda, vi blev uppmärksammade i tidningar och radio och det blev en lyckad dag.